Site haberleri

CN POST - MOODLE DERSLERİNİZ İÇİN YENİ SOSYAL MEDYA EKLENTİSİ

CN POST - MOODLE DERSLERİNİZ İÇİN YENİ SOSYAL MEDYA EKLENTİSİ

yazan Huseyin Dölen -
Yanıt sayısı: 0


CN NEDİR?

Course Networking (CN) Sosyal Ağ paradigmasını temel alan yeni nesil bir Öğrenme Yönetim Sistemidir (LMS).

CN’i kısaca tanımlamak gerekirse, bir LMS olmasının ötesinde Facebook gibi bir sosyal paylaşım ortamı, Linkedin gibi bir dijital portföy ve wikipedia gibi büyük bir bilgi deposudur. CN tıpkı diğer sosyal ağlar gibi tek bir erişim adresine sahiptir (thecn.com).

CN POST Hakkında CN'i Geliştiren CYBER LAB'tan aldığımız Webinar Kaydı


CN POST NEDİR?


CN POST diğer Öğrenme Yönetim Sistemleri ile birlikte kullanılabilen CN’in iletişim modülüdür. Atılım Üniversitesi Öğrenme Yönetim Sistemine entegre edilmiştir. Her öğretim görevlisi Moodle’da bulunan dersinin altına CN POST’u ekleyerek dersi için bir sosyal medya ortamı oluşturabilir. Aşağıda TURK 101 dersinde eklenmiş bir CN POST eklentisi örneği görülmektedir.




Ders altına eklenmiş olan CN POST eklentisine ilk kez tıklayan öğrenciye CN Sitesinde yeni bir hesap açmak ya da CN hesabı varsa onunla oturum açması seçenekleri sunulur. 

CN POST’u kullanarak gönderilen iletiler tıpkı Facebook iletileri gibidir. CN Global sitesine hesabınızla gittiğinizde buradan da kayıtlı olduğunuz derslerinize Moodle’a giriş yapmanıza gerek kalmadan ileti göndermeniz mümkün olacaktır. Sosyal Medya Ortamı Moodle altında aşağıdaki gibi görünecektir.



Dilerseniz dersinizin altınan CN POST eklentisi ile giriş yaptınınız CN ANA sitesine geçiş yapabilirsiniz. Böylece daha fazla diğer derslerinize ve daha fazla CN özelliğine erişmeniz mümkün olacaktır.