Bu dersin amacı, teorik olarak bilinen ve araştırılan sürdürülebilir enerji kaynaklarını dönemde verilen konu ile ilişkilendirilerek projeye uygulamaktır. Böylece, bu kaynakların bir bina tasarımında nasıl kullanılacağını öğrenmek, böylece “0” emisyonlu Yapılar ve kent dokuları konusunda bilgilenmektir. Ders sırasında yakın tarihte organiza edilmiş yarışmlara öğrencilerin hazırlanmalarına destek olunması amaçlanmaktadır.

Enerji etkin yapı tasarımı ve uygulamaları. Binayı etkileyen çevresel faktörler ve alınacak önlemler; Mimari tasarım uygulamaları.

Öğrenci; tasarım yaptığı çevreyi analiz eder, çevresel verileri doğru kullanmayı öğrenir. Öğrendiği doğal ve yapılı çevresel faktörleri tasarımına uygular. Çevresinde bulunan doğal enerji kaynaklarını ve bunların özelliklerini, bu enerji tiplerinin yapılarda etkisini araştırar ve projesine bu konuda yapacağı tasarımı ekler.  Güneş, rüzgar, su elemanlarının ve diğer sürdürülebilir enerji kaynaklarının nasıl kullanılabileceğini araştırır, hesaplamar ile en uygun enerji kazançlarını elde eder ve tasarımında kullanır.